Екологија

Однос према животној средини се гради још од најранијег детињства. Пресудну улогу развоје еколошке свести имају школа и породица. Није довољно само деци причати да треба чувати животну средину, много је важније то показати кроз конкретне акције. Деца се понашају онако како им покажемо, од примера који им дајемо зависи какве ће навике усвојити. Формирање еколошке свести почиње још у вртићу, у школи се наставља њен развој и ту је улога одраслих најважнија. Није довољно само рећи , треба их укључити у конкретне акције које ће им омогућити стицање навике за цео живот.  Ако деца схвате узрочно-последичну зависност човека и природе развиће се у активне и одговорне особе према природи. 
http://www.facebook.com/media/set/?set=oa.369264836521107&type=1

Боравак у природи
 Данашњи малишани проводе готово двоструко мање времена на свежем ваздуху него пређашње генерације. Према истраживањима, просечно дете проведе 25 сати недељно пред телевизором, а само петнаестак у природи.

Зашто је користан боравак у природи?

Осим што задовољава ону виталну људску потребу за кретањем, боравак у природи је едукативан, нарочито за децу, која тако уче о свету који их окружује, имају могућност његовог непосредног доживљаја, подстиче их на креативност, развија њихову машту

Advertisements

One response »

  1. Pingback: Родитељска страна | Да се поиграмо :)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s