Multiple Intelligence in Math

Standard

Untitled

У оквиру e-twinning платформе за учење која је недавно представљена у Србији, успешно сам привела крају  семинар Multiple Intelligence in Math. Могу само истаћи да је искуство било веома занимљиво и надасве  корисно.

 Математика није увек популарна тема. Ученици имају тенденцију да је не воле, поготово када не добију жељене резултате, а то може изазвати нервозу, па чак фобију код неких од њих.

Циљ манифестације је  да се  представе и поделе идеје, стратегије, алати и технике предавања засноване на Гарднеровој  теорији вишеструке интелигенције, да би се мотивисало и оснажило  учешће ученика, како у свакодневном раду тако и у пројектним активностима, према сваком стилу учења , уз неговање постојећег  начин размишљања, самопоштовања разумевања и узајамног поштовања.Циљ је да се ученици оспособе за рад  и у том смеру им треба  помоћи  да користе свој пуни потенцијал, прилагођавањем активности према  њиховим  способностима и предностима.

Курс или манифестација ( како је они називају) је бесплатан и траје две недеље.За то време упознате нове људе, сазнате за мноштво нових сајтова и  алата који су још како згодни за рад  и применљиви:

Ово је само део листе са новим садржајима и алатима који уопште нису тешки за користити и изискују основно познавање енглеског језика. Цео списак алата можете пронаћи на следећем линку:

Алати према одређеној врсти ИМ

На линку који се налази у прилогу можете погледати коментаре учесника.

Using Multiple intellingence in Math

И наравно , не добијају се никакви бодови, нити их је било ко од нас и очекивао. Били смо тамо само да научимо!
Untitled

.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s